Συμβουλές που θα σας παρακινήσουν να χάσετε βάρος

Το κορίτσι παρακίνησε τον εαυτό της να χάσει βάρος επιλέγοντας σωματικές ασκήσεις που της άρεσαν

Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται αδύνατο να ξεκινήσετε και να τηρήσετε ένα υγιές πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Συχνά οι άνθρωποι απλώς δεν έχουν το κίνητρο να ξεκινήσουν ή χάνουν το κίνητρο να συνεχίσουν. Ευτυχώς, μπορείτε να εργαστείτε για να βελτιώσετε τα κίνητρά σας.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει 16 τρόπους για να παρακινήσετε τον εαυτό σας να χάσει βάρος.

1. Προσδιορίστε γιατί θέλετε να χάσετε βάρος

Προσδιορίστε ξεκάθαρα και σημειώστε όλους τους λόγους για τους οποίους θέλετε να χάσετε βάρος. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε αφοσιωμένοι και με κίνητρο για να επιτύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Προσπαθήστε να τα διαβάζετε καθημερινά και να τα χρησιμοποιείτε ως υπενθύμιση όταν μπείτε στον πειρασμό να παρεκκλίνετε από τα σχέδια απώλειας βάρους σας.

Οι λόγοι μπορεί να περιλαμβάνουν την πρόληψη του διαβήτη, το να περνάτε χρόνο με τα εγγόνια σας, να βλέπετε καλύτερα σε μια εκδήλωση, να τονώνετε την αυτοεκτίμησή σας ή επειδή φοράτε ένα συγκεκριμένο τζιν.

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν βάρος επειδή τους το λέει ο γιατρός τους, αλλά η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο επιτυχημένοι όταν το κίνητρό τους να χάσουν βάρος προέρχεται από μέσα τους.

Περίληψη:Καθορίστε ξεκάθαρα τους στόχους σας για απώλεια βάρους και σημειώστε τους. Βεβαιωθείτε ότι το κίνητρό σας για μακροπρόθεσμη επιτυχία προέρχεται από μέσα.

2. Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες

Πολλές δίαιτες και προϊόντα διατροφής απαιτούν γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους. Ωστόσο, οι περισσότεροι ασκούμενοι συνιστούν να χάνετε μόνο 0, 5 έως 1 κιλό την εβδομάδα.

Το να θέσετε ανέφικτους στόχους μπορεί να σας αφήσει να αποθαρρυνθείτε και να τα παρατήσετε. Αντίθετα: ο καθορισμός και η επίτευξη επιτεύξιμων στόχων οδηγεί σε μια αίσθηση επίτευξης.

Επιπλέον, τα άτομα που επιτυγχάνουν τους στόχους απώλειας βάρους είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν την απώλεια βάρους τους μακροπρόθεσμα.

Μια μελέτη που χρησιμοποίησε δεδομένα από πολλά κέντρα απώλειας βάρους διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ήθελαν να χάσουν βάρος περισσότερο είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα.

Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και μια μικρή απώλεια βάρους 5-10% του σωματικού σας βάρους μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία σας. Εάν ζυγίζετε 82 κιλά, αυτό είναι μόνο 4-8 κιλά. Εάν ζυγίζετε 250 λίβρες (113 κιλά), αυτό είναι 13-25 λίβρες (6-11 κιλά).

Η απώλεια 5-10% του σωματικού βάρους μπορεί:

 • Βελτιώστε τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα
 • Μειώστε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
 • Μειώστε τα επίπεδα χοληστερόλης
 • Μειώστε τον πόνο στις αρθρώσεις
 • Μειώστε τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου

Περίληψη:Θέστε ρεαλιστικές προσδοκίες για την απώλεια βάρους για να αυξήσετε την αίσθηση του επιτεύγματος και να αποτρέψετε την εξάντληση. Ακόμη και μια μέτρια απώλεια βάρους 5-10% μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σας.

3. Εστιάστε στους στόχους της διαδικασίας

Πολλοί άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος θέτουν μόνο στόχους ή στόχους που θέλουν να επιτύχουν στο τέλος.

Συνήθως ο τελικός στόχος είναι το τελικό βάρος στόχου σας.

Ωστόσο, η εστίαση μόνο στην επίτευξη τελικών αποτελεσμάτων μπορεί να υπονομεύσει το κίνητρό σας. Συχνά φαίνονται πολύ μακριά και νιώθετε συγκλονισμένοι.

Αντίθετα, θα πρέπει να θέσετε στόχους διαδικασίας ή ποιες ενέργειες θα κάνετε για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα παράδειγμα στόχου διαδικασίας είναι η άσκηση τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Μια μελέτη 126 υπέρβαρων γυναικών που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους διαπίστωσε ότι όσες επικεντρώθηκαν στη διαδικασία είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος και λιγότερες πιθανότητες να αποκλίνουν από τη διατροφή τους από εκείνες που επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στα αποτελέσματα απώλειας βάρους.

Ο καθορισμός στόχων της διαδικασίας περιλαμβάνει:

 • Ειδικός
 • Μετρητός
 • Προσιτό
 • Ρεαλιστικός
 • Την εποχή εκείνη

Μερικά παραδείγματα αυτών των στόχων είναι:

 • Θα πάω για ένα γρήγορο περπάτημα για 30 λεπτά τις πέντε ημέρες την επόμενη εβδομάδα.
 • Θα τρώω τέσσερις μερίδες λαχανικών κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα.
 • Θα πιω μόνο μία σόδα αυτή την εβδομάδα.

Περίληψη:Ο καθορισμός στόχων διαδικασίας σας βοηθά να παραμείνετε παρακινημένοι, ενώ η εστίαση μόνο στους τελικούς στόχους μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και μειωμένα κίνητρα.

4. Επιλέξτε ένα σχέδιο που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας

Βρείτε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους στο οποίο μπορείτε να τηρήσετε και αποφύγετε σχέδια που είναι δύσκολο να εφαρμοστούν μακροπρόθεσμα.

Αν και υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές δίαιτες, οι περισσότερες βασίζονται στον περιορισμό των θερμίδων.

Η μείωση της πρόσληψης θερμίδων οδηγεί σε απώλεια βάρους, αλλά η διατροφή, ιδιαίτερα η συχνή δίαιτα γιο-γιο, είναι ένας δείκτης μελλοντικής αύξησης βάρους.

Επομένως, αποφύγετε αυστηρές δίαιτες που αποκλείουν ορισμένα τρόφιμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με νοοτροπία «όλα ή τίποτα» είναι λιγότερο πιθανό να χάσουν βάρος.

Αντίθετα, σκεφτείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο σχέδιο. Οι ακόλουθες διατροφικές συνήθειες έχουν αποδειχθεί ότι σας βοηθούν να χάσετε βάρος:

 • Μειώστε την πρόσληψη θερμίδων
 • Μείωση του μεγέθους των μερίδων
 • Μειώστε τη συχνότητα των σνακ
 • Μειώστε τα τηγανητά και τα επιδόρπια
 • Συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και των λαχανικών

Περίληψη:Επιλέξτε ένα διατροφικό πρόγραμμα που μπορείτε να τηρήσετε μακροπρόθεσμα και αποφύγετε ακραίες δίαιτες ή δίαιτες τρακαρισμένων.

5. Κρατήστε ένα ημερολόγιο απώλειας βάρους

Ο αυτοέλεγχος είναι ζωτικής σημασίας για το κίνητρο και την επιτυχία στην απώλεια βάρους.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που προσέχουν την πρόσληψη τροφής έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος και να διατηρήσουν την απώλεια βάρους.

Ωστόσο, για να κρατήσετε σωστά ένα ημερολόγιο τροφίμων, πρέπει να σημειώσετε όλα όσα τρώτε. Αυτό περιλαμβάνει γεύματα, σνακ και γλυκά που φάγατε στο τραπέζι ενός συναδέλφου.

Μπορείτε επίσης να καταγράψετε τα συναισθήματά σας σε ένα ημερολόγιο τροφίμων. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε συγκεκριμένα ερεθίσματα για την υπερκατανάλωση τροφής και να βρείτε πιο υγιεινούς τρόπους για να την αντιμετωπίσετε.

Μπορείτε να κρατήσετε ημερολόγια τροφίμων σε στυλό και χαρτί ή να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή. Όλα έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους.

Περίληψη: Η τήρηση ενός ημερολογίου διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να μετρήσετε την πρόοδό σας, να εντοπίσετε τα ερεθίσματα και να τραβήξετε την προσοχή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή ως εργαλείο παρακολούθησης.

6. Γιορτάστε τις επιτυχίες σας

Η απώλεια βάρους είναι δύσκολη, γι' αυτό γιορτάστε όλες τις επιτυχίες για να παραμείνετε κίνητροι.

Δώστε εύσημα στον εαυτό σας όταν πετύχετε τον στόχο σας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή οι ιστότοποι απώλειας βάρους με σελίδες κοινότητας είναι εξαιρετικά μέρη για να μοιραστείτε την πρόοδό σας και να λάβετε υποστήριξη. Όταν είσαι περήφανος για τον εαυτό σου, αυξάνεις το κίνητρό σου.

Επιπλέον, θυμηθείτε να γιορτάσετε την αλλαγή συμπεριφοράς, όχι απλώς να φτάσετε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό σε μια κλίμακα.

Για παράδειγμα, εάν πετυχαίνετε τον στόχο σας να γυμνάζεστε τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, κάντε ένα αφρόλουτρο ή προγραμματίστε μια διασκεδαστική βραδιά με φίλους.

Επιπλέον, μπορείτε να αυξήσετε περαιτέρω το κίνητρό σας επιβραβεύοντας τον εαυτό σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξετε τις σωστές ανταμοιβές. Μην επιβραβεύετε τον εαυτό σας με φαγητό. Επίσης, αποφύγετε ανταμοιβές που είναι τόσο ακριβές που δεν θα τις αγοράσετε ποτέ ή τόσο ασήμαντες που θα επιτρέψετε στον εαυτό σας να τις αποκτήσει ούτως ή άλλως.

Παρακάτω είναι μερικά καλά παραδείγματα ανταμοιβών:

 • Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μανικιούρ
 • Πηγαίνετε στον κινηματογράφο
 • Αγορά νέου διαδρόμου
 • Παρακολουθήστε μαθήματα μαγειρικής

Περίληψη:Γιορτάστε όλες τις επιτυχίες σας στο ταξίδι απώλειας βάρους. Σκεφτείτε να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας για να αυξήσετε περαιτέρω το κίνητρό σας.

7. Βρείτε κοινωνική υποστήριξη

Οι άνθρωποι χρειάζονται τακτική ενθάρρυνση και θετική ανατροφοδότηση για να παραμείνουν παρακινημένοι.

Ενημερώστε την οικογένεια και τους φίλους σας για τους στόχους σας για απώλεια βάρους, ώστε να σας υποστηρίξουν στο ταξίδι σας.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν επίσης χρήσιμο να βρουν έναν σύντροφο απώλειας βάρους. Μπορείτε να εκπαιδεύσετε μαζί, να θεωρήσετε ο ένας τον άλλον υπεύθυνο και να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον σε όλη τη διαδικασία.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να εμπλέξετε τον σύντροφό σας, αλλά φροντίστε να λαμβάνετε υποστήριξη και από άλλα άτομα, όπως φίλους.

Επίσης, σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης. Τόσο οι προσωπικές όσο και οι διαδικτυακές ομάδες υποστήριξης ήταν χρήσιμες.

Περίληψη:Η ισχυρή κοινωνική υποστήριξη θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υπεύθυνοι και να έχετε κίνητρο για να χάσετε βάρος. Σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για να ενισχύσετε το κίνητρό σας στην πορεία.

8. Κάντε μια δέσμευση

Η έρευνα δείχνει ότι όσοι αναλαμβάνουν δημόσιες δεσμεύσεις είναι πιο πιθανό να επιτύχουν τους στόχους τους.

Το να πείτε στους άλλους για τους στόχους σας για απώλεια βάρους θα σας κρατήσει υπόλογους. Ενημερώστε την οικογένεια και τους φίλους σας και σκεφτείτε να το μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσο περισσότερα άτομα μοιράζεστε τους στόχους σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευθύνη.

Επιπλέον, σκεφτείτε να αγοράσετε μια συνδρομή στο γυμναστήριο, ένα πακέτο εκπαίδευσης ή προκαταβολή 5. 000 $. Εάν έχετε ήδη επενδύσει, είναι πιο πιθανό να το ακολουθήσετε.

Περίληψη:Η ανάληψη δημόσιας δέσμευσης για την απώλεια βάρους θα σας κρατήσει παρακινημένους και υπεύθυνους.

9. Σκεφτείτε και μιλήστε θετικά

Οι άνθρωποι που έχουν θετικές προσδοκίες και πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους τείνουν να χάνουν περισσότερο βάρος.

Επιπλέον, τα άτομα που χρησιμοποιούν ομιλία αλλαγής είναι πιο πιθανό να κάνουν τα σχέδιά τους πράξη.

Οι συζητήσεις αλλαγής είναι δεσμεύσεις για να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας, τους λόγους για αυτήν και τα βήματα που θα κάνετε ή θα κάνετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

Μιλήστε λοιπόν θετικά για την απώλεια βάρους σας. Μιλήστε επίσης για τα βήματα που θα κάνετε και εκφράστε τις σκέψεις σας δυνατά.

Από την άλλη πλευρά, η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που περνούν πολύ χρόνο απλώς ονειρεύονται το βάρος των ονείρων τους είναι λιγότερο πιθανό να πετύχουν τον στόχο τους. Αυτό ονομάζεται πνευματική ανεκτικότητα.

Αντίθετα, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια νοητική αντίθεση. Για να δημιουργήσετε μια νοητική αντίθεση, αφιερώστε λίγα λεπτά για να φανταστείτε τον εαυτό σας ότι πετυχαίνει τον στόχο σας και, στη συνέχεια, αφιερώστε λίγα λεπτά για να φανταστείτε όλα τα πιθανά εμπόδια που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο σας.

Σε μια μελέτη 134 φοιτητών κολεγίου, εσωτερίκευσαν διανοητικά ή συνέκριναν διανοητικά τους διατροφικούς τους στόχους. Όσοι ήταν ψυχικά αντίθετοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναλάβουν δράση. Έφαγαν λιγότερες θερμίδες, ασκήθηκαν περισσότερο και έτρωγαν λιγότερες τροφές με πολλές θερμίδες.

Όπως δείχνει αυτή η μελέτη, η ψυχική αντίσταση είναι πιο παρακινητική και οδηγεί σε περισσότερη δράση παρά ψυχική ικανοποίηση, η οποία μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλό σας ώστε να πιστέψει ότι έχετε ήδη πετύχει και να σας κάνει να μην αναλάβετε ποτέ δράση για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Περίληψη:Σκεφτείτε και μιλήστε θετικά για τους στόχους απώλειας βάρους σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι είστε ρεαλιστές και επικεντρωμένοι στα βήματα που πρέπει να κάνετε για να επιτύχετε αυτούς τους στόχους.

10. Σχεδιάστε να ξεπεράσετε δυσκολίες και αποτυχίες

Οι καθημερινοί στρεσογόνοι παράγοντες πάντα θα προκύπτουν. Η εύρεση τρόπων προγραμματισμού για αυτά και η ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων αντιμετώπισης θα σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι ανεξάρτητα από το τι σας βάζει η ζωή.

Πάντα θα υπάρχουν γιορτές, γενέθλια ή πάρτι. Και πάντα θα υπάρχουν στρεσογόνοι παράγοντες στη δουλειά ή στην οικογένεια.

Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε την επίλυση προβλημάτων και τον καταιγισμό ιδεών σχετικά με αυτά τα πιθανά προβλήματα και αναποδιές που σχετίζονται με την απώλεια βάρους. Αυτό θα σας κρατήσει ενήμερους και με κίνητρο.

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν άνεση στο φαγητό. Αυτό μπορεί γρήγορα να τους οδηγήσει να εγκαταλείψουν τους στόχους τους για απώλεια βάρους. Η οικοδόμηση κατάλληλων στρατηγικών αντιμετώπισης θα αποτρέψει κάτι τέτοιο από το να σας συμβεί.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται καλύτερα το άγχος και έχουν καλύτερες στρατηγικές αντιμετώπισης χάνουν περισσότερο βάρος και το κρατούν υπό έλεγχο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές από αυτές τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους:

 • Γυμνάσια
 • Εξασκηθείτε στην τετράγωνη αναπνοή
 • Να κανω μπανιο
 • Βγείτε έξω και πάρτε λίγο καθαρό αέρα
 • κάλεσε ένα φίλο
 • Ζητήσετε βοήθεια

Μην ξεχάσετε επίσης να προγραμματίσετε διακοπές, κοινωνικές εκδηλώσεις και εστιατόρια. Μπορείτε να μελετήσετε το μενού του εστιατορίου εκ των προτέρων για να βρείτε μια πιο υγιεινή επιλογή. Στα πάρτι, μπορείτε να φέρετε ένα υγιεινό πιάτο ή να φάτε μικρότερες μερίδες.

Περίληψη:Είναι πολύ σημαντικό να προγραμματίζετε την αποτυχία και να έχετε καλές τεχνικές αντιμετώπισης. Εάν χρησιμοποιείτε το φαγητό ως μηχανισμό αντιμετώπισης, αρχίστε να εξασκείτε άλλους τρόπους αντιμετώπισης.

11. Μην προσπαθείς για την τελειότητα και συγχωρείς τον εαυτό σου

Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να χάσεις βάρος.

Εάν έχετε μια νοοτροπία όλα ή τίποτα, είναι λιγότερο πιθανό να πετύχετε τους στόχους σας.

Αν είστε πολύ περιορισμένοι, θα μπορούσατε να πείτε: «Είχα ένα χάμπουργκερ και πατάτες για μεσημεριανό γεύμα, οπότε μπορεί να πάρω και πίτσα για δείπνο». «Αντ' αυτού, δοκιμάστε να πείτε: "Έφαγα ένα μεγάλο γεύμα, οπότε θα πρέπει να σκεφτώ ένα πιο υγιεινό δείπνο".

Και μην κατηγορείς τον εαυτό σου που έκανες λάθος. Οι σκέψεις αυτοκτονίας εμποδίζουν μόνο το κίνητρό σας.

Αντίθετα, συγχωρήστε τον εαυτό σας. Να θυμάστε ότι ένα λάθος δεν θα καταστρέψει την πρόοδό σας.

Περίληψη:Όποιος προσπαθεί για την τελειότητα χάνει γρήγορα το κίνητρό του. Επιτρέποντας στον εαυτό σας ευελιξία και συγχώρεση, μπορείτε να παραμείνετε παρακινημένοι καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας για απώλεια βάρους.

12. Μάθετε να αγαπάτε και να εκτιμάτε το σώμα σας

Έρευνες έχουν δείξει επανειλημμένα ότι οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει το σώμα τους είναι λιγότερο πιθανό να χάσουν βάρος.

Η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της εικόνας του σώματός σας μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερο βάρος και να το διατηρήσετε.

Επιπλέον, τα άτομα με καλύτερη εικόνα σώματος είναι πιο πιθανό να επιλέξουν μια δίαιτα που μπορούν να ακολουθήσουν και να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες που τους βοηθούν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Οι παρακάτω δραστηριότητες θα βοηθήσουν στη βελτίωση της εικόνας του σώματός σας:

 • Γυμνάσια
 • Εκτιμήστε τι είναι ικανό το σώμα σας.
 • Κάντε κάτι για τον εαυτό σας, όπως μασάζ ή μανικιούρ
 • Να περιβάλλεσαι από θετικούς ανθρώπους
 • Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, ειδικά με μοντέλα
 • Φορέστε ρούχα που σας αρέσουν και σας ταιριάζουν
 • Κοιτάξτε στον καθρέφτη και πείτε δυνατά τι σας αρέσει στον εαυτό σας

Περίληψη:Η βελτίωση της εικόνας του σώματός σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κίνητρο για να χάσετε βάρος. Δοκιμάστε τα παραπάνω βήματα για να βελτιώσετε την εικόνα του σώματός σας.

13. Βρείτε μια άσκηση που σας αρέσει

Η σωματική δραστηριότητα είναι ένα σημαντικό μέρος της απώλειας βάρους. Όχι μόνο θα κάψετε θερμίδες, αλλά θα νιώσετε και καλύτερα.

Ο καλύτερος τρόπος είναι μια άσκηση που σας αρέσει και μπορείτε να κάνετε.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι και μέθοδοι εκπαίδευσης και είναι σημαντικό να εξερευνήσετε διαφορετικές επιλογές για να βρείτε αυτή που σας αρέσει.

Σκεφτείτε πού θέλετε να προπονηθείτε. Προτιμάτε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους; Θα προτιμούσατε να ασκηθείτε στο γυμναστήριο ή στην άνεση του σπιτιού σας;

Αποφασίστε επίσης αν θα προτιμούσατε να προπονηθείτε μόνοι ή ομαδικά. Τα ομαδικά μαθήματα είναι πολύ δημοφιλή και βοηθούν πολλούς ανθρώπους να παραμείνουν παρακινημένοι. Ωστόσο, αν δεν σας αρέσουν τα ομαδικά μαθήματα, μπορείτε να μελετήσετε και μόνοι σας.

Τέλος, ακούτε μουσική ενώ ασκείστε, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει το κίνητρο. Οι άνθρωποι τείνουν επίσης να ασκούνται για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους ενώ ακούνε μουσική.

Περίληψη:Η άσκηση όχι μόνο σας βοηθά να κάψετε θερμίδες, αλλά σας κάνει επίσης να αισθάνεστε καλύτερα. Βρείτε μια άσκηση που σας αρέσει ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στην καθημερινότητά σας.

14. Βρείτε ένα πρότυπο

Ένα πρότυπο μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κίνητρο για να χάσετε βάρος. Ωστόσο, πρέπει να επιλέξετε το σωστό πρότυπο για να παραμείνετε παρακινημένοι.

Το να κρεμάσετε μια φωτογραφία ενός supermodel στο ψυγείο σας δεν θα σας παρακινήσει με την πάροδο του χρόνου. Αντίθετα, βρείτε ένα πρότυπο με το οποίο μπορείτε εύκολα να ταυτιστείτε.

Ένα θετικό και θετικό πρότυπο μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι.

Ίσως γνωρίζετε έναν φίλο που έχει χάσει πολλά κιλά και μπορεί να σας εμπνεύσει. Μπορείτε επίσης να βρείτε εμπνευσμένα ιστολόγια ή ιστορίες για άτομα που έχουν χάσει με επιτυχία βάρος.

Περίληψη:Η εύρεση ενός προτύπου θα σας παρακινήσει. Είναι σημαντικό να βρείτε ένα πρότυπο με το οποίο μπορείτε εύκολα να ταυτιστείτε.

15. Πάρε ένα σκύλο

Τα σκυλιά μπορούν να είναι ιδανικοί σύντροφοι όταν χάνουν βάρος. Έρευνες δείχνουν ότι η ιδιοκτησία ενός σκύλου μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Πρώτον, τα σκυλιά μπορούν να αυξήσουν τη σωματική σας δραστηριότητα.

Μια καναδική μελέτη ιδιοκτητών σκύλων διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είχαν σκυλιά περπατούσαν κατά μέσο όρο 300 λεπτά την εβδομάδα, ενώ οι άνθρωποι που δεν είχαν σκύλους περπατούσαν κατά μέσο όρο μόλις 168 λεπτά την εβδομάδα.

Δεύτερον, τα σκυλιά είναι εξαιρετική κοινωνική υποστήριξη. Σε αντίθεση με τον εκπαιδευτικό σας σύντροφο, οι σκύλοι είναι σχεδόν πάντα ενθουσιώδεις με τη σωματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη συνολική υγεία και ευεξία. Έχει συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και μειωμένα συναισθήματα μοναξιάς και κατάθλιψης.

Περίληψη:Η ιδιοκτησία ενός σκύλου μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αυξάνοντας τη σωματική δραστηριότητα ενώ σας παρέχει περισσότερη κοινωνική υποστήριξη.

16. Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν είναι απαραίτητο.

Εάν είναι απαραίτητο, μη διστάσετε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να σας βοηθήσει στις προσπάθειες απώλειας βάρους. Οι άνθρωποι που είναι πιο σίγουροι για τις γνώσεις και τις ικανότητές τους θα χάσουν περισσότερο βάρος.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα δείτε έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο για να σας εκπαιδεύσει σχετικά με ορισμένα τρόφιμα ή έναν φυσιολόγο άσκησης για να σας διδάξει πώς να ασκείστε σωστά.

Πολλοί άνθρωποι εκτιμούν επίσης την ευθύνη που τους δίνει η προοπτική ενός επαγγελματία.

Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να παρακινήσετε τον εαυτό σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ψυχολόγο ή διατροφολόγο που έχει γνώση σχετικά με τις συνεντεύξεις παρακίνησης, καθώς έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους.

Περίληψη:Ειδικοί όπως διατροφολόγοι, φυσιολόγοι και ψυχολόγοι μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα κίνητρα και τις γνώσεις σας για να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Περίληψη

Το κίνητρο για απώλεια βάρους είναι σημαντικό για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία απώλειας βάρους.

Οι άνθρωποι βρίσκουν διαφορετικά κίνητρα, επομένως είναι σημαντικό να καταλάβετε τι ακριβώς σας παρακινεί.

Θυμηθείτε να είστε ευέλικτοι και να γιορτάζετε μικρές επιτυχίες στο ταξίδι σας για απώλεια βάρους. Και μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια όταν χρειάζεται.

Με τα σωστά εργαλεία και υποστήριξη, μπορείτε να παραμείνετε κίνητροι για να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.