5 βασικές αρχές της δίαιτας Ducan + η γνώμη των γιατρών

Η διατροφή του Ducan

Όταν μια γυναίκα είναι αποφασισμένη να χάσει βάρος και ψάχνει στο Διαδίκτυο για την καλύτερη διατροφή που θα δώσει σχεδόν άμεσα αποτελέσματα, είναι δύσκολο να την σταματήσετε. Ειδικά μετά την ανάγνωση των επαίνων υπέρ μιας μεθόδου ή της άλλης. Σήμερα πρόκειται να μάθουμε τι είναι η δίαιτα Ducan, πόσο αποτελεσματική είναι, να ξεφορτωθούμε τους μύθους και να μάθουμε για την κριτική.

Η δίαιτα Ducan - Όλες οι σημαντικές αποχρώσεις

Η δίαιτα Dukan βασίζεται στη χρήση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες και συμβάλλει στην απώλεια βάρους από ενάμισι έως πενήντα κιλά. Πειρασμός? Σίγουρος!

Αλλά πόσο ασφαλές είναι για την υγεία; Ας ανακαλύψουμε.

Ταυτότητα του συγγραφέα

Ο Γάλλος γενικός ιατρός Pierre Dukan, του οποίου η διατροφή κάποτε ευχαρίστησε εκατομμύρια υπέρβαρους ανθρώπους, το αναπτύσσει εδώ και είκοσι χρόνια.

Στα μέσα της δεκαετίας του εβδομήντα του περασμένου αιώνα, η παχυσαρκία καταπολεμήθηκε με μια δίαιτα που περιείχε τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Ο Dukan, από την άλλη πλευρά, εφευρέθηκε μια νέα τεχνική που αποτελείται από τέσσερα στάδια - επίθεση, αλλαγή, σταθεροποίηση και σταθεροποίηση - που καθιστούν δυνατή όχι μόνο την απώλεια βάρους αλλά και τη διατήρηση του βάρους σε σταθερή κατάσταση.

Από τότε, η Ducan άρχισε να μελετά τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και τις επιπτώσεις τους στο ανθρώπινο σώμα. Είκοσι χρόνια αργότερα έγραψε το βιβλίο I Can't Lose Weight, που πούλησε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ξεκίνησε η πιο όμορφη ώρα του πρώην νευρολόγου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το 35% των ατόμων που χάνουν βάρος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Ducan επέστρεψαν τα χαμένα κιλά εντός ενός έτους. Το 80% ανέκτησε το προηγούμενο βάρος τους μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Βασικές αρχές

 • Εγκεκριμένα προϊόντα.Η απώλεια βάρους επιτρέπεται να τρώει τροφές πλούσιες σε ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες που απορροφώνται εύκολα από το σώμα και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.
 • κίνηση.Η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη - πρωινή άσκηση, γυμναστήριο ή τουλάχιστον περπάτημα σε ανώμαλο έδαφος. Ή μπορείτε να καθαρίζετε το διαμέρισμα κάθε μέρα και να μετακινείστε έντονα με ένα πανί. Εδώ, όπως λένε, όλοι αποφασίζουν πώς να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους - φυσική κατάσταση ή βοτάνισμα στον κήπο.
 • νερό!Μην ξεχάσετε να πίνετε ενάμισι έως δύο λίτρα καθαρού νερού την ημέρα.
 • πίτουρο.Είναι απαραίτητα ως πηγή ινών, η οποία συμβάλλει στις σωστές πεπτικές διαδικασίες.
 • αριθμομηχανή.Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα, πρέπει να υπολογίσετε το βάρος σας Dukan για να μάθετε πόσες ημέρες θα χρειαστείτε για μια φάση ή άλλη.

Γνώμη των γιατρών σχετικά με τη διατροφή

Οι απόψεις των γιατρών σχετικά με τη διατροφή

Εάν εξαιρέσετε εντελώς τους υδατάνθρακες από τη διατροφή ή μειώσετε σημαντικά την ποσότητα τους, το σώμα, για καλύτερα ή χειρότερα, συσσωρεύει την ενέργεια που λείπει και διαλύει το λίπος. Αλλά πρώτα όλα τα αποθέματα γλυκογόνου που είναι αποθηκευμένα στο συκώτι εξαντλούνται, και μόνο τότε φτάνει στα αποθέματα λίπους στις πλευρές και τους γοφούς.

Το γλυκογόνο είναι ένα απόθεμα ενέργειας, χάρη στο οποίο ο οργανισμός μπορεί να αναπληρώσει γρήγορα την ανεπάρκεια γλυκόζης. Η ποσότητα του στο συκώτι σε έναν ενήλικα είναι 100-120 g.

Όταν αδειάζετε τα αποθέματα γλυκογόνου, αρχίζει η κέτωση - η διάσπαση του λίπους με το σχηματισμό μεγάλου αριθμού κετονικών κυττάρων (ακετόνη). Μια υψηλή συγκέντρωση σωμάτων γλυκόζης και ακετόνης στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπία οξέος-βάσης προς την κατεύθυνση αύξησης οξέος. Η μακροχρόνια διακοπή του μεταβολισμού των υδατανθράκων οδηγεί τελικά σε διαβητικό κετοξυτικό κώμα.

Όσοι ενδιαφέρονται για τη δίαιτα Ducan πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα θετικό αποτέλεσμα χωρίς βλάβη στην υγεία μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν το πάγκρεας μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη, γεγονός που μειώνει τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα.

Οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για άτομα με μεταβολικές διαταραχές και μπορεί να μην το γνωρίζουν καν, καθώς αυτές οι διαταραχές δεν εκδηλώνονται με τη συνήθη διατροφή. Ως αποτέλεσμα, η οξέωση μπορεί να αναπτυχθεί, εκδηλώνεται σε συχνούς πονοκεφάλους, χρόνια κόπωση, ακανόνιστο καρδιακό παλμό ή αίσθημα παλμών, συνεχή υπνηλία και αδυναμία.

Επίθεση 1ου επιπέδου

Αυτή είναι η πιο δύσκολη και δύσκολη στιγμή. Συνήθως δεν χρειάζονται περισσότερες από επτά ημέρες. Η αριθμομηχανή Ducan θα σας δείξει έναν ακριβέστερο αριθμό.

Κανόνες

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αφαιρέσετε εντελώς τους υδατάνθρακες από τη διατροφή και να αυξήσετε τη χρήση πρωτεϊνικών προϊόντων. Το σώμα είναι κορεσμένο με πρωτεΐνες, ανοικοδομεί τον μεταβολισμό και καταστρέφει γρήγορα το σωματικό λίπος.

Ξεκινήστε κάθε πρωί με μια κουταλιά πίτουρο βρώμης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να φάτε απεριόριστες ποσότητες όλων των τροφίμων από την επιτρεπόμενη λίστα. Πρέπει να ψηθούν, να βράσουν ή να βράσουν στον ατμό. Μην ξεχνάτε το νερό, καθώς τα περισσότερα ποτά απαγορεύονται, είναι σχεδόν η μόνη πηγή υγρών.

Το σώμα αρχίζει να ανοικοδομείται, επομένως δεν πρέπει να είστε πλήρως ενεργοί. Είναι καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας στο περπάτημα ή στην απλή γυμναστική.

Εκτιμώμενη απώλεια βάρους - 2-5 κιλά.

Κριτική

Στη φάση "επίθεση" μπορείτε πραγματικά να μειώσετε το βάρος κατά έναν ορισμένο αριθμό κιλών (αυτός ο δείκτης είναι ατομικός για όλους). Ωστόσο, δεν το κάνει αυτό κάνοντας λίπος, αλλά με αφυδάτωση. Αλλά καθώς χάνετε βάρος, βλέπετε την αλλαγή στους αριθμούς στις κλίμακες, ενθαρρύνεστε και συνεχίζετε να επιδεινώνετε τη διατροφική ανισορροπία.

Το σώμα επηρεάζεται από τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό υδατανθράκων από το σώμα. Το άτομο αρχίζει να αισθάνεται αδυναμία, κόπωση και ευερεθιστότητα. Σε αυτό το σημείο, είναι καλύτερο για την οικογένεια και τους συναδέλφους του να μείνουν μακριά από αυτόν - οι μεταβολές της διάθεσης μπορούν να επηρεάσουν το συναισθηματικό υπόβαθρο στην οικογένεια και την ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι Κινέζοι ήταν πολύ επινοητικοί στην επιλογή εκτελέσεων για εγκληματίες. Οι κακοί τιμωρήθηκαν τόσο σοβαρά που θα υποφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο πριν πεθάνουν. Οι κατάδικοι τρέφονταν μόνο κρέας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά τον οποίο ο ατυχής άντρας πέθανε με έντονο πόνο λόγω της σήψης στα έντερα και της δηλητηρίασης του σώματος με τοξίνες.

Φάση επίθεσης

Οι υδατάνθρακες είναι σημαντικοί για τον άνθρωπο για τη σωστή διάσπαση των πρωτεϊνών και των λιπών. Εάν δεν εισέλθουν στο σώμα, τότε σας περιμένει μια υποχρεωτική ανισορροπία, μεταβολικές διαταραχές και δηλητηρίαση.

Κατά τη διάρκεια της «επίθεσης», η περίσσεια πρωτεΐνης αρχίζει γρήγορα να εκκρίνει νερό, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το φορτίο των νεφρών. Επιπλέον, ένας έξυπνος οργανισμός προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και σε κάθε περίπτωση να κρατήσει το πολύτιμο υγρό από μόνο του. Ως αποτέλεσμα, όταν αλλάζετε στάδια και εισάγετε ήπιες διατροφικές συνθήκες, πολλοί παρατηρούν πρήξιμο ακόμη και μετά την κατανάλωση ντομάτας.

Ένα γραμμάριο υδατανθράκων περιέχει 4 ml υγρού και μετά την έλλειψη υδατανθράκων ο αριθμός αυτός αυξάνεται σημαντικά. Όταν συμβεί βλάβη και είναι αναπόφευκτο λόγω απώλειας ενέργειας και ανισορροπίας, είναι απίθανο να τρώτε συνηθισμένο φαγόπυρο - θα προσελκύεστε τόσο γλυκά όσο και αμυλούχα τρόφιμα. Και δεδομένης της αυξημένης κατακράτησης νερού, ο αριθμός στις κλίμακες σίγουρα δεν πρόκειται να μειωθεί.

Επιτρεπόμενα προϊόντα

Αυτό το βήμα καλύπτει 72 τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες που μπορείτε να βρείτε σε ιστότοπους που προωθούν αυτήν τη διατροφή. Μεταξύ αυτών - άπαχο κρέας, πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά, γάλα και παράγωγα με χαμηλά λιπαρά, αυγά. Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να φάτε μόνο δύο ολόκληρα αυγά με κρόκους και λευκά, και όταν αποκλείεται ο κρόκος, αρθούν οι περιορισμοί - φάτε όσα θέλετε

Πρέπει σίγουρα να αποχαιρετήσετε:

 • καφές και τσάι;
 • αλάτι, μουστάρδα και μπαχαρικά;
 • ξίδι;
 • όλων των ειδών χόρτα - χωρίς βότανα, λαχανικά, φρούτα και γενικά μια πλήρη απαγόρευση των φυτικών τροφών.
 • έλαια και λίπη φυτικής και ζωικής προέλευσης.
 • Αλκοόλ και τα περισσότερα ποτά.

Μπορείτε να φάτε μόνο πρωτεΐνες!

Εβδομαδιαίο μενού

Ημέρα της εβδομάδας Πρωινό Μεσημεριανό Δείπνο
Δευτέρα Ομελέτα από αυγά κοτόπουλου με γάλα, μαγειρεμένα στο φούρνο. σούπα κοτόπουλου. Βραστό κοτόπουλο. Κατσαρόλα κουάρκ.
Τρίτη Τσιζ κέικ στον ατμό. Σούπα άπαχου κρέατος, βραστό αυγό. Ψητό κρέας.
Τετάρτη τηγανίτες πίτουρου. σούπα κεφτέ. Μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου.
Πέμπτη Ψάρια στον ατμό ή βραστά. Σούπα με άπαχο κοτόπουλο.

Βρασμένο συκώτι, κεφίρ.

Σνίτσελ κοτόπουλου, αποβουτυρωμένο γάλα.
Παρασκευή Βραστά αυγά, κοτομπουκιές, παναρισμένο με πίτουρο βρώμης. αυτί σολομού. Βρασμένο φιλέτο κοτόπουλου. Κοκτέιλ θαλασσινών.
Σάββατο Ομελέτα γαρίδας. Μπριζόλες βόειου κρέατος. Ψητό σκουμπρί, κεφίρ.
Κυριακή Ψητό στήθος κοτόπουλου. Ζωμός κοτόπουλου με βραστά αυγά. τυρί cottage, αποβουτυρωμένο γάλα ή κεφίρ.

Συνταγές διατροφής Ducan για τη φάση επίθεσης

Συνταγές φάσης επίθεσης

Για να μην ανακαλύψετε ξανά τον τροχό και να μην εφεύρετε αυτό που πρέπει να μαγειρευτεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκατασκευασμένες συνταγές σύμφωνα με τον Dukan.

Lean Minced Chops

Μπορείτε να έχετε απολύτως άπαχο κρέας - κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι ή βόειο κρέας. Ψιλοκομμένο ή περνά μέσα από ένα μύλο κρέατος, προστίθεται ένα ωμό αυγό και στη συνέχεια χτυπιέται καλά και σχηματίζονται επίπεδα κέικ.

Κάθε επίπεδο ψωμί βυθίζεται σε αυγό και ψωμίζεται σε πίτουρο βρώμης. Προετοιμάστε τις μπριζόλες στη σχάρα, τηγανίστε σε αργή κουζίνα σε λειτουργία "ψήσιμο" ή σε τηγάνι Teflon χωρίς λάδι.

Κοτόπουλο σούπα

Όλα είναι απλά εδώ. Το στήθος κοτόπουλου μαγειρεύεται τρυφερά, κόβεται σε μικρά κομμάτια ή αλέθεται με μπλέντερ και ρίχνεται πίσω στον βραστό ζωμό. Χτυπάμε μερικά αυγά με ένα πιρούνι και ρίχνουμε ένα λεπτό ρεύμα στο ζωμό. Η πρωτεΐνη σούπα θα είναι έτοιμη μετά από λίγα λεπτά.

Επίπεδο 2. Ποικιλία ή "κρουαζιέρα"

Αυτή είναι η πιο σημαντική φάση της μεθόδου απώλειας βάρους του Dukan. Η επιθυμητή απόλαυση ξεκινά στη δεύτερη φάση. Τι είναι αυτό?

Κανόνες

Θα προστεθούν 28 ακόμη στα 72 προϊόντα που έχουν εγκριθεί προηγουμένως, αυτά είναι κυρίως λαχανικά. Η διάρκεια της περιόδου εξαρτάται από την αναμενόμενη απώλεια βάρους - μια εβδομάδα παρέχεται για ένα κιλό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπάρχει εναλλαγή μεταξύ πρωτεϊνών και πρωτεϊνών-λαχανικών ημερών. Το σώμα έχει ήδη συνηθίσει να «εκφοβίζει» και διατροφικές ανακρίβειες, οπότε η απώλεια βάρους δεν είναι τόσο ενεργή.

Κανόνες για τα στάδια της κρουαζιέρας

Όταν πρέπει να ρίξετε πέντε κιλά, η λειτουργία εναλλαγής είναι μία ημέρα - ημέρα πρωτεΐνης, ημέρα πρωτεΐνης-λαχανικών. Από 5 έως 10 κιλά - σχήμα 2/2 ή 3/3. Και πάνω από δέκα κιλά - 5/5.

Και αν στην πρώτη φάση ήταν δυνατό να τρώτε απεριόριστο αριθμό πρωτεϊνικών προϊόντων, τότε αυτό είναι όπου ρυθμίζονται τα τμήματα των λαχανικών.

Στατιστικά στοιχεία λένε ότι ο μέσος άνθρωπος δεν χάνει πάνω από 400-500g βάρους την εβδομάδα σε αυτό το σημείο. Αυτό σημαίνει ότι η δίαιτα δεν είναι πουθενά τόσο γρήγορη και αποτελεσματική όσο «αναιρείται» από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Κριτική

Τι έχουμε λοιπόν σε αυτό το σημείο; Όχι 72 προϊόντα, αλλά 100! Είναι απλώς μια γιορτή για την κοιλιά!

Η περίοδος απώλειας βάρους είναι αρκετά μεγάλη. Πρέπει να ακολουθήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα - εναλλασσόμενες πρωτεΐνες και πρωτεΐνες-φυτικές ημέρες έως ότου το βάρος φτάσει στον επιθυμητό αριθμό. Εάν πρέπει να χάσετε δώδεκα κιλά, δεν θα μπορέσετε να βρεθείτε στον τάφο σε τρεις μήνες. Αλλά είναι τρομακτικό να σκεφτούμε τι βλάβη θα κάνουν αυτοί που πρέπει να απαλλαγούν από 30-40-50 κιλά!

Επιτρεπόμενα προϊόντα

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επιτρέπονται ωμά, βραστά, ψητά ή στον ατμό λαχανικά.Μπορείτε να προσθέσετε ξηρό κρασί (όχι περισσότερο από 100 g), τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μουστάρδα, προϊόντα γαλακτικού οξέος με χαμηλά λιπαρά και επίσης:

εναλλακτικές
 • ντομάτες και αγγούρια.
 • καρότα;
 • λάχανο;
 • παντζάρια;
 • φασολάκια;
 • κολοκυθάκια;
 • μανιτάρια;
 • ραπανάκια;
 • μελιτζάνα;
 • σπαράγγια;
 • καυτή κόκκινη πιπεριά.

Αλλά μην ξεχνάτε ότι απαγορεύεται αυστηρά το τηγάνισμα ή η προσθήκη λαδιού. Και κανείς δεν έχει ακυρώσει το υποχρεωτικό πίτουρο, σε αυτό το σημείο η ημερήσια πρόσληψη αυξάνεται σε δύο κουταλιές της σούπας.

Απαγορεύονται τα ακόλουθα τρόφιμα:

απαγορευμένα τρόφιμα
 • Άμυλο - πατάτες, αβοκάντο, όσπρια, αγκινάρες, καλαμπόκι;
 • κόκκος;
 • βιομηχανικές σάλτσες - μαγιονέζα, κέτσαπ και άλλα.
 • επιδόρπια και γλυκά;
 • λίπος.

Εβδομαδιαίο μενού

Ημέρα της εβδομάδας Πρωινό Μεσημεριανό Δείπνο
Δευτέρα Μια ομελέτα από αυγά κοτόπουλου και αποβουτυρωμένο γάλα.

Τριμμένα φρέσκα καρότα.

σούπα λαχανικών.

μπριζόλα βοείου κρέατος.

Ψητό κρέας.

Φρέσκα λαχανικά - ντομάτες, αγγούρια, βότανα.

Τρίτη Βρασμένα αυγά.

Φρέσκο ​​πράσινο.

σούπα μανιταριών.

Στιφάτο λαχανικών με κομμάτια στήθους κοτόπουλου.

Ψητό σκουμπρί μαριναρισμένο με μουστάρδα.
Τετάρτη Κουάρκ.

Βρασμένο αυγό.

Κεφίρ ή γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Σούπα λαχανικών και κεφτών.

Κέικ ψαριού στον ατμό με βότανα.

στήθος κοτόπουλου.
Πέμπτη Σνίτσελ κοτόπουλου.

Φρέσκα λαχανικά.

Ζωμός κοτόπουλου με αυγό και βότανα.

Άπαχο μαγειρεμένο κρέας.

Κέικ τυριού ή κατσαρόλα.
Παρασκευή Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Ομελέτα με βότανα.

ψαρόσουπα.

Μαγειρεμένος σολομός.

Ψητό στήθος κοτόπουλου με λαχανικά.

kefir.

Σάββατο Σαλάτα αγγουριού και ντομάτας.

Τηγανητά αυγά.

Σούπα πουρέ κουνουπιδιού ή μπρόκολου.

Τουρκία escalope.

τηγανίτες κολοκυθιών.

Ψητά ψάρια.

Κυριακή Κατσαρόλα κουάρκ.

Γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Παχιά σούπα πουρέ λαχανικών.

Αχνίστε το σνίτσελ με λαχανικά.

Φιλέτο μπακαλιάρου στον ατμό στο γάλα.

Συνταγές διατροφής Ducan για το στάδιο μετάβασης

Σε αυτήν τη φάση οι γαστρονομικές δυνατότητες επεκτείνονται σημαντικά και οι συνταγές του Ducan είναι πιο πολλές και ποικίλες.

Σνακ κουάρκ, κοτόπουλο και κολοκυθάκια

Το φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο ή περνά μέσα από ένα μύλο κρέατος. Ο κιμάς αναμιγνύεται με μπαχαρικά, κρεμμύδια και σκόρδο.

Τα κολοκύθια κόβονται σε κύκλους, το κέντρο κόβεται για να δημιουργήσει μια εσοχή στην οποία τοποθετούνται ο κιμάς, ο δακτύλιος ντομάτας και το τυρί cottage και πασπαλίζονται με μαύρο πιπέρι.

Ο εκκινητής ψήνεται στο φούρνο για μισή ώρα.

Μανιτάρια γεμιστά

γεμιστά μανιτάρια πάνω από το Ducan
 • Τα πόδια των μεγάλων μανιταριών χωρίζονται προσεκτικά, ψιλοκομμένα και στον ατμό στο χυμό τους μέχρι να μαλακώσουν.
 • Το φιλέτο κοτόπουλου βράζεται, ψιλοκομμένο και συνδυάζεται με μανιτάρια στον ατμό.
 • Η προκύπτουσα μάζα γεμίζει με φυσικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και τοποθετείται σε καπάκια μανιταριών.
 • Τα γεμισμένα μανιτάρια ψήνονται σε καλά θερμαινόμενο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 ° C.
 • Τα μανιτάρια είναι διακοσμημένα με ψιλοκομμένα βότανα πριν το σερβίρετε.

Στάδιο Νο. 3. Ενοποίηση ή ενοποίηση

Το χαμένο βάρος πρέπει να σωθεί. Αυτός είναι ο στόχος της τρίτης φάσης της διατροφής.

Κανόνες

 • Στη διατροφή προστίθενται πολλά άλλα προϊόντα. Επιτρέπεται να κάνετε "πάρτι στην κοιλιά" με πιάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες δύο φορές την εβδομάδα. Το μέγεθος της μερίδας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 220 g.
 • Πρέπει να τρώτε καθαρή πρωτεΐνη τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτή η ημέρα ονομάζεται "Πρωτεΐνη Πέμπτη" από τους οπαδούς της διατροφής, αλλά μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας, αλλά είναι επιθυμητό να συμβεί μετά τα πλεονάσματα "διακοπών".
 • Το υποχρεωτικό πίτουρο πρέπει να καταναλώνεται για 2, 5 κουταλιές της σούπας καθημερινά. Και μην ξεχάσετε να πίνετε καθαρό νερό - τουλάχιστον ενάμισι λίτρα την ημέρα.

Η σκηνή έχει σχεδιαστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα - κάθε δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια της φάσης αλλαγής χάνεται 1 κιλό. Εάν χάσατε 15 κιλά στο δεύτερο στάδιο, το τρίτο στάδιο θα διαρκέσει 150 ημέρες.

Κριτική

Εάν μετά τα δύο πρώτα στάδια είστε ακόμα ζωντανοί και σχετικά υγιείς, θα συνεχίσουμε να αναλύουμε τη συναρπαστική μας αναζήτηση: "Πώς να χαλάσετε την υγεία σας αναζητώντας μια ιδανική φιγούρα και ταυτόχρονα να διασκεδάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. "

Η θεωρία είναι ότι το σώμα θα προσπαθήσει να ανακτήσει τα κιλά που χάθηκαν με κάποιο τρόπο. Το λαχταράει με πάθος, και κατά συνέπεια προσπαθείτε να μην είστε λιγότερο παθιασμένοι με αυτό.

Φρούτα στο Ducan

Λοιπόν, τι μπορούμε να πούμε, το σώμα είναι εξαντλημένο, αφυδατωμένο και στερείται πολλών χρήσιμων ουσιών. Και τώρα παίρνει εκατό γραμμάρια ολικής αλέσεως ψωμί την ημέρα, μια μικρή μερίδα φρούτων και μια «γιορτή» για μία μόνο πρόσληψη σύνθετων υδατανθράκων την εβδομάδα. Μετά από αυτό, πρέπει να κανονίσετε μια ημέρα νηστείας με καθαρή πρωτεΐνη.

Σε αυτό το στάδιο, όταν επιτρέπεται νόστιμο φαγητό, το βάρος μπορεί να "πηδήξει" σαν παιχνίδι yo-yo για παιδιά. Το αίσθημα της πείνας επιδεινώνεται, τα χέρια αρπάζουν για να τρώνε απαγορευμένα τρόφιμα ή να επεκτείνουν τις "διακοπές".

Τα προβλήματα με τα νύχια, το δέρμα και τα μαλλιά με ενοχλούν ξανά. Η απώλεια βάρους συχνά αισθάνεται αδυναμία, αδυναμία, υπνηλία, ρίγη. Σε γενικές γραμμές, όλα είναι πάλι άσχημα.

Επιτρεπόμενα προϊόντα

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δίαιτα σε αυτό το στάδιο:

 • φρούτα, εκτός από τις μπανάνες και τα σταφύλια (όχι περισσότερο από 100 g την ημέρα) ·
 • ψωμί ολικής αλέσεως (κυριολεκτικά δύο φέτες);
 • τυρί με χαμηλά λιπαρά;
 • αμυλούχα λαχανικά - όσπρια, ρύζι, πατάτες και καλαμπόκι
 • χυλοπίτες σκληρού σίτου;
 • λίγο μέλι;
 • μπαχαρικά.

Φυσικά, τα προϊόντα από τις δύο πρώτες φάσεις θα διατηρηθούν.

Εβδομαδιαίο μενού

Ημέρα της εβδομάδας Πρωινό Μεσημεριανό Δείπνο
Δευτέρα Κατσαρόλα κουάρκ.

τσάι.

Κόκκινο αυτί ψαριού.

Μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.

φρούτα.

Ψητό φιλέτο κοτόπουλου με λαχανικά.

kefir.

Τρίτη Πλιγούρι βρώμης με γάλα.

Βρασμένο αυγό.

σούπα λαχανικών.

ζυμαρικά.

Βρασμένο μοσχάρι.

κέικ ψαριών.

Σαλάτα φρέσκων λαχανικών.

Μους quark με κομμάτια φρούτων.

Τετάρτη Ομελέτα με μανιτάρια και τυρί. Σούπα με πράσινα φασόλια.

Ψητά ψάρια.

Στιφάδο με βόειο κρέας.

Παντεσπάνι με μούρα.

Πέμπτη (ημέρα πρωτεΐνης) Κουάρκ.

Βρασμένα αυγά.

ζωμός κοτόπουλου.

Μαγειρεμένα ψάρια.

κρέας, κοτόπουλο ή θαλασσινά.
Παρασκευή Κέικ τυριού ή κατσαρόλα. μπορς.

Σνίτσελ κοτόπουλου.

πουρέ πατάτας.

Σαλάτα φρέσκων λαχανικών.

Σάββατο Κουάκερ γάλακτος από φαγόπυρο. Μανιταρόσουπα με κεφτεδάκια.

Μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.

Ριζότο λαχανικών.

Στιφάτο λαχανικών.

Μπριζόλες ατμού.

Κυριακή Τηγανητά αυγά.

τυρί.

καφές.

Sorrel σούπα με βραστά αυγά.

Μαγειρεμένο κοτόπουλο.

φρούτα.

σαλάτα λαχανικών.

Κοκτέιλ θαλασσινών.

Κομπόστα αποξηραμένων φρούτων.

Συνταγές Ducan

Σαλάτα με ελαφρύ αλατισμένο σολομό

Σαλάτα με σολομό πάνω από το Ducan

Συστατικά:

 • σολομός - 150 g;
 • φύλλα μαρουλιού;
 • ντοματίνια - 5-7 τεμ . ;
 • πράσινο μήλο - 1 τεμ. ;
 • φρέσκο ​​αγγούρι - 2 τεμ. ;
 • φέτα - 140 g;
 • χυμός λεμονιού - 3 κουταλιές της σούπας
 • ζάχαρη - 2 κουταλιές της σούπας;
 • ξίδι κρασιού - 1 κουταλάκι του γλυκού;
 • κόκκινη πιπεριά - για γεύση.
 • ελαιόλαδο;
 • ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό

Όλα τα συστατικά της σαλάτας κόβονται σε φέτες, αναμιγνύονται και αρωματίζονται με χυμό λεμονιού. Μια τέτοια σαλάτα μπορεί να ετοιμαστεί για ένα γιορτινό τραπέζι και οι καλεσμένοι σας δεν θα υποψιαστούν καν ότι τρώνε ένα πιάτο από το Ducan.

Κρεμώδης σούπα σολομού

Συστατικά:

 • φιλέτο σολομού - 300 g;
 • κρεμμύδια - 2-3 κεφάλια;
 • κρέμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά - 100 ml;
 • πατάτες - 2-3 κομμάτια
 • καρότα μεσαίου μεγέθους - 1 τεμ . ;
 • χόρτα, μπαχαρικά - για γεύση.
 • φυτικό λάδι για τηγάνισμα.

Πρώτα πρέπει να μαγειρέψετε το ζωμό από το φιλέτο των κόκκινων ψαριών και ένα ολόκληρο κρεμμύδι. Το υπόλοιπο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τηγανίζεται με τριμμένα καρότα.

Οι πατάτες ξεφλουδίζονται με τον συνηθισμένο τρόπο, κόβονται σε κύβους ή φέτες. Ένα ψάρι λαμβάνεται από το ζωμό και ψιλοκομμένο.

Λαχανικά, ψάρια και μπαχαρικά προστίθενται στο βραστό ζωμό για 20-30 λεπτά. Αφού μαγειρευτούν οι πατάτες, μπορείτε να προσθέσετε κρέμα.

Τα ψιλοκομμένα λαχανικά χύνονται σε ένα πιάτο πριν το σερβίρετε.

Επίπεδο 4. Σταθεροποίηση

Και τέλος, σε αυτό το σημείο, μπορείτε να φάτε ό, τι επιθυμεί η καρδιά σας εάν ακολουθείτε τους υποχρεωτικούς κανόνες.

Κανόνες

Φάση σταθεροποίησης
 • Τρώτε πρωτεΐνη μόνο μία φορά την εβδομάδα.
 • Η καθημερινή μερίδα πίτουρου δεν ακυρώνεται - τώρα πρέπει να το φάτε σε τρεις κουταλιές της σούπας.
 • Η κατανάλωση νερού θα πρέπει να παραμείνει αμετάβλητη - τουλάχιστον ενάμισι λίτρα την ημέρα.
 • Η δίαιτα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη. Για το σκοπό αυτό, συνιστάται να καταναλώνετε μία φέτα τυρί, δύο αμυλούχα λαχανικά, μερικές φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, λαχανικά, προϊόντα πρωτεΐνης και φρούτα ως επιδόρπιο κάθε μέρα.
 • Το μέγεθος του γεύματος πρέπει να είναι μέτριο - συχνότερα από το μεγαλύτερο.
 • Τα λιπαρά ψάρια πρέπει να αντικαθίστανται με άλλα θαλασσινά.
 • Η υποχρεωτική σωματική δραστηριότητα πρέπει να διατηρηθεί. Κάνετε κανόνα να ανεβείτε σκάλες και να αποφεύγετε ανελκυστήρες.
 • Προσπαθήστε να αποφύγετε το άγχος.

Θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες για μια ζωή αν δεν θέλετε να ανακτήσετε βάρος.

Κριτική

Μόλις επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, τα περισσότερα φάρμακα για την απώλεια βάρους διαλύονται και επιδίδονται σε "όλα άσχημα". Επιστρέφουν στην παλιά διατροφή τους και αρχίζουν να τρώνε!

Τώρα σκέφτεστε, γιατί χρειάζεστε αυτήν την αγωνία όταν θα μπορούσατε να χάσετε βάρος την ίδια χρονιά απλώς αφαιρώντας γρήγορα υδατάνθρακες, λουκάνικα, τηγανητά τρόφιμα και τουρσιά από τη διατροφή σας; Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να περιορίσετε τον εαυτό σας σε εκατό προϊόντα και να στερήσετε από το σώμα τους σύνθετους υδατάνθρακες που χρειάζεται τόσο άσχημα.

Αντενδείξεις

Η διατροφή του Dukan απαγορεύεται αυστηρά σε όποιον πάσχει από:

 • νεφρική νόσος και νεφρική ανεπάρκεια;
 • χολοκυστίτιδα;
 • προβλήματα εκτύπωσης.
 • διαταραχές του καρδιαγγειακού συστήματος;
 • γαστρικό έλκος;
 • εντερική δυσκινησία;
 • αθηροσκλήρωση;
 • πέτρες στη χοληδόχο κύστη

Μην πειραματιστείτε με τις μέλλουσες και θηλάζουσες μητέρες, αν και ο Dukan έχει αναπτύξει μια ειδική μέθοδο για έγκυες γυναίκες. Αποφύγετε μια τέτοια «θεραπεία» παχυσαρκίας σε παιδιά, εφήβους και ηλικιωμένους.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της διατροφής Dukan

Εάν πιστεύετε ότι ο δημιουργός της δίαιτας, τα οφέλη από την απώλεια βάρους έχουν ως εξής.

 • Το βάρος παραμένει αμετάβλητο για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού έχει μειωθεί στις επιθυμητές τιμές.
 • Η διατροφή είναι απολύτως ασφαλής και εξαιρετικά αποτελεσματική.
 • Μπορείτε να φάτε οποιαδήποτε ποσότητα εγκεκριμένου φαγητού όποτε θέλετε. Και λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν περισσότερες από εκατό από αυτές, μπορείτε πάντα να προσθέσετε κάποια ποικιλία στο μενού σας με νόστιμα πιάτα.
 • Το αποτέλεσμα είναι ορατό τις πρώτες ημέρες.

Φαίνεται - φάτε ό, τι θέλετε, όποτε θέλετε και χάστε βάρος! Ιστορία! Αλλά όταν βγάζετε τα γυαλιά σας με τριαντάφυλλο και σκάβετε βαθύτερα, μια σκληρή πραγματικότητα σε όλη της τη δόξα εμφανίζεται μπροστά μας. Και συγκεκριμένα.

 • Τα λίπη εξαιρούνται σχεδόν εντελώς από τη διατροφή και αυτό είναι γεμάτο με επιδείνωση της κατάστασης του δέρματος και πολλές ασθένειες - αναπτύσσεται η αθηροσκλήρωση, ο μεταβολισμός της χοληστερόλης διαταράσσεται, το αναπαραγωγικό σύστημα αναστέλλεται, η γενική κατάσταση του νου επιδεινώνεται, καθώςΤο νευρικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά.
 • Η διατροφή δεν είναι ισορροπημένη, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα δεν λαμβάνει αρκετά θρεπτικά συστατικά και στοιχεία.
 • Οποιοσδήποτε περιορισμός και απόρριψη ορισμένων τροφίμων οδηγεί σε "σοκ" για το σώμα, έτσι ώστε ένα άτομο να αρχίσει να αισθάνεται αδυναμία και κόπωση και η ικανότητά του να εργάζεται μειώνεται.
 • Σύμφωνα με τη διατροφή, πρέπει να τρώτε πίτουρο βρώμης κάθε μέρα και δεν πωλούνται σε κάθε γωνιά.

Συμπέρασμα

Ο καθένας είναι πνιγμένος στην ευτυχία του και αποφασίζει επίσης πώς ασχολείται με το σώμα του. Μπορεί να φροντιστεί και να τρέφεται τόσο ενώ βρίσκεται στον καναπέ όσο και κατά την άσκηση στο γυμναστήριο. Ή, να τον υποβάλλετε σε υπερβολικό άγχος με τη μορφή δημοφιλών αλλά μάλλον εξελιγμένων δίαιτων όπως η μέθοδος Ducan.

Δεν περιορίζουμε την ελευθερία σας με κανέναν τρόπο και δεν προσπαθούμε να σας αποτρέψουμε από τη λήψη αποφάσεων. Απλά αγαπήστε τον εαυτό σας, μην κάνετε ανεπανόρθωτα πειράματα στο σώμα σας και να είστε υγιείς!