Δίαιτα με 6 πέταλα

Η δίαιτα 6 λουλουδιών είναι μια σειρά από μονοδιατροφές που αντικαθιστούν η μία την άλλη για έξι συνεχόμενες ημέρες. Η συγγραφέας αυτής της μεθόδου απώλειας βάρους, Anna Johansson, προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει το αίσθημα πείνας και ψυχολογικής δυσφορίας για όσους χάνουν βάρος ενώ κάνουν δίαιτα, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζει γρήγορα αποτελέσματα. Σύμφωνα με κριτικές, η δίαιτα 6 λουλουδιών σάς επιτρέπει να χάσετε 3 έως 5 κιλά υπερβολικού βάρους στην καθορισμένη περίοδο.

Η σταθερή τήρηση της μονοδιατροφής με ψάρια, λαχανικά, κοτόπουλο, μούσλι, τυρί cottage και φρούτα σάς επιτρέπει όχι μόνο να περιορίζεστε σε μια σειρά από τρόφιμα, αλλά ποικίλλετε όχι μόνο κατά τη διάρκεια της δίαιτας των 6 λουλουδιών, αλλά και κάθε μέρα για να τρώτε .

Προκειμένου να απαλλαγεί από ψυχολογικά παράπονα, να ανακουφίσει τη νευρικότητα και να διατηρήσει μια θετική στάση, η Anna Johansson πρότεινε να γίνει η απώλεια βάρους ένα είδος παιχνιδιού. Επομένως, πριν ξεκινήσετε τη δίαιτα, συνιστάται να σχεδιάσετε ένα λουλούδι με έξι πέταλα, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Αυτό το λουλούδι πρέπει να κρεμαστεί σε περίοπτη θέση, η πόρτα του ψυγείου είναι η καλύτερη για αυτό και κάθε βράδυ να σκίζει το πέταλο που αντιστοιχεί στην προηγούμενη ημέρα, έχοντας προηγουμένως σημειώσει σε αυτό το βάρος που χάθηκε για την τρέχουσα ημέρα. Οι κριτικές για τη δίαιτα 6 λουλουδιών επιβεβαιώνουν την διεγερτική και παρακινητική πτυχή αυτού του παιχνιδιού.

Μενού διατροφής με 6 πέταλα

Η αποτελεσματικότητα της δίαιτας 6 λουλουδιών οφείλεται στη στοχαστική εναλλαγή των ημερών πρωτεΐνης και υδατανθράκων, που καθιστά δυνατή όχι μόνο την παροχή ξεχωριστών γευμάτων, αλλά και την επιτάχυνση της καύσης λίπους. Μέχρι στιγμής είναι ήδη αξιόπιστα γνωστό ότι όλες οι μονο-δίαιτες είναι αποτελεσματικές μόνο τις πρώτες 25 ώρες από την τήρησή τους, καθώς το σώμα προσαρμόζεται στις διατροφικές αλλαγές και περνά σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας με παρατεταμένη χρήση. Στην περίπτωση των πετάλων λουλουδιών, το μενού Diet 6 είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε το σώμα να μην έχει χρόνο να το συνηθίσει και επομένως το βάρος μειώνεται σχεδόν ομοιόμορφα κάθε μέρα.

Μενού διατροφής με 6 πέταλα:

 • Ψάρι.Η δίαιτα την πρώτη μέρα πρέπει να περιορίζεται σε πιάτα με ψάρι που μπορούν να παρασκευαστούν με βράσιμο, ατμό ή ψήσιμο. Την ημέρα αυτή επιτρέπεται η χρήση ήπιων μπαχαρικών, βοτάνων, αλατιού, καθώς και η χρήση ζωμού ψαριού. Την πρώτη μέρα, το ψάρι επιλέχθηκε για την πεπτικότητα και τη χαμηλή περιεκτικότητά του σε θερμίδες. Επιπλέον, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχονται σε αυτό το προϊόν μπορούν να χορτάσουν τον οργανισμό και να «νησυχάσουν» την εγρήγορσή του. Την πρώτη μέρα, οι συνταγές για τη δίαιτα 6 λουλουδιών επικεντρώνονται σε συνολικά ψάρια της τάξης των 300-500 g.
 • Λαχανικά.Η δεύτερη μέρα υποτίθεται ότι εμπλουτίζει τον οργανισμό με υδατάνθρακες, αλλά ταυτόχρονα καίει μέρος του λίπους. Ένα τέτοιο διπλό αποτέλεσμα είναι δυνατό με τη συμπερίληψη φυτικών υδατανθράκων στη διατροφή, η ενεργειακή αξία των οποίων είναι πολύ χαμηλότερη από το κόστος που ξοδεύει το σώμα για την πέψη. Τη δεύτερη μέρα, μπορείτε να φάτε περίπου 1-1, 5 κιλό λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των πατατών, βράζοντάς τα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από το τηγάνισμα.
 • Κοτόπουλο.Την τρίτη μέρα, επιτρέπεται να καταναλωθούν 500 γραμμάρια λευκό κοτόπουλο με λίγο αλάτι, μπαχαρικά και βότανα. Όπως και με τις 6 συνταγές δίαιτας με πέταλα, το κοτόπουλο δεν χρειάζεται τηγανητό. Κατά κανόνα, υπάρχει σημαντική απώλεια βάρους μετά την τρίτη ημέρα, η οποία εξηγείται από την ανεπαρκή πρόσληψη υδατανθράκων, ως αποτέλεσμα της οποίας το σώμα αρχίζει να χρησιμοποιεί τα δικά του λιπώδη κύτταρα για ενέργεια.
 • Δημητριακό.Την ημέρα αυτή, το μενού διατροφής 6 λουλουδιών περιλαμβάνει δημητριακά (200 γραμμάρια δημητριακά), πίτουρο, σπόρους, φραντζόλες δημητριακών και φυτικές ίνες. Με τους σύνθετους υδατάνθρακες που προσλαμβάνονται με αυτά τα προϊόντα, το σώμα αναπληρώνει τις αποθήκες γλυκογόνου και λαμβάνει ξανά ενέργεια από τον δικό του λιπώδη ιστό.
 • Κουάρκ.Για την 5η ημέρα, 6 συνταγές διατροφής με λουλούδια μπορεί να περιλαμβάνουν 500 γραμμάρια τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και μια μικρή ποσότητα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά. Η κατανάλωση αυτών των τροφών επιτρέπει στο σώμα σας να λαμβάνει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και να αναπληρώνει ορισμένα μέταλλα.
 • Καρπός.Την τελευταία μέρα επιτρέπεται να καταναλωθούν 1-1, 5 κιλά φρούτου, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ωμά, ψητά, όσο και σε μορφή χυμού.

Πρόσθετες συστάσεις

Ο μάγειρας συμβολίζει τη δίαιτα των 6 λουλουδιών

Δεν είναι μυστικό ότι η αποτελεσματικότητα μιας δίαιτας αυξάνεται σημαντικά όταν οι διατροφικές αλλαγές υποστηρίζονται από αυξημένη σωματική δραστηριότητα. Η επαρκής πρόσληψη υγρών είναι επίσης το κλειδί για την επιτυχημένη απώλεια βάρους - με μια δίαιτα 6 λουλουδιών, δύο λίτρα θεωρούνται η βέλτιστη ποσότητα νερού την ημέρα. Επιπλέον, μεταξύ των γευμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταλλικό νερό χωρίς αέριο, πράσινο και αφέψημα από βότανα, αφέψημα τριαντάφυλλου.

Η συμμόρφωση με ορισμένους κανόνες κατά τη διάρκεια της δίαιτας των 6 λουλουδιών, καθώς και κατά την ολοκλήρωσή της, όχι μόνο οδηγεί σε καλά αποτελέσματα, αλλά και τα ενισχύει:

 • Θα πρέπει να προτιμώνται ποιοτικά και φρέσκα προϊόντα.
 • τις κατάλληλες ημέρες, συνιστάται να επιλέξετε δημητριακά ολικής αλέσεως και λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και να αφαιρέσετε τη φλούδα από το κοτόπουλο.
 • κατά τη διάρκεια της δίαιτας, θα πρέπει να αποφεύγετε εντελώς τα γλυκά, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, το ψωμί και τα συντηρητικά και αφού ολοκληρώσετε την κατανάλωσή τους, να περιορίσετε την κατανάλωσή τους όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • μετά από έξι «ημέρες με πέταλα» είναι απαραίτητο για κάποιο χρονικό διάστημα να τρώτε τα ίδια τρόφιμα όπως κατά τη διάρκεια της δίαιτας, να τα συνδυάσετε και να αυξήσετε σταδιακά τη θερμιδική περιεκτικότητα της καθημερινής διατροφής σε 1500-1800 Kcal.
 • Συνιστάται αυτή η μέθοδος απώλειας βάρους να χρησιμοποιηθεί ξανά σε μία εβδομάδα το νωρίτερο.

Η δίαιτα 6 λουλουδιών στοχεύει στα μέγιστα αποτελέσματα και στο ελάχιστο άγχος στο σώμα, ωστόσο, παρά τις πολυάριθμες θετικές κριτικές, η ασφάλεια αυτής της μεθόδου απώλειας βάρους μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο από γιατρό κατά περίπτωση.